« カノム・クロック・カイノックグラ(うずらの目玉焼き)/ Kanom Krok Khai Nok Krata/ Sunny side up of quail's egg | トップページ | 常夏のバンコクのスケート場/ Skating rink in Bangkok where everlasting summer »

2014年10月18日 (土)

パートンコー タイの揚げパン/ Pha Tong Ko, Deep-fried dough stick

20140917211

少し塩味のついた小麦粉の生地を揚げた単純な揚げパン、店によって少しねじったりしています。中華街などでは、屋台の揚げパンを朝食にするそうですが、残念ながら我が家の周りにはパートンコーの屋台がないので、朝食に食べたことはなく、ショッピングモールで、女子高生などがおやつ代わりに買っているお店で買ってきました。

20140917210

Pha Tong Ko, Thai's deep-fried dough stick with slightly salty taste, and twisted in some shops. It is said it is popular for breakfast buying from street vendor particularly near a China town. However, unfortunately I cannot find a street vendor near my house, I bought it a shop in shopping mall where many high school students buys as a snack.

20140920002


このパートンコー、サンカヤーバイツゥーイというパンダンリーフで緑に色付けしたココナッツのカスタードクリームか練乳をかけて食べるのが一般的のようです。
パートンコーは1本10バーツくらい、サンカヤーバイツゥーイが1パック20バーツくらいです。

20140920001

It is recommended that to eat it by dipping in a “Sang kaya bai toey”, custard cream made by coconut milk colored by pandan leaves or in a condensed milk.
Usually, price for Pha Tong Ko is THB10 and “Sang kaya bai toey” is THB 20 for each pack.

にほんブログ村のアクセスランキングへのポチッともしていただければ嬉しいです。
If you vote for "Nihon blog village ranking” , my ranling would be raised, but sorry for this page is only Japanese.
にほんブログ村 海外生活ブログ バンコク情報へ
にほんブログ村
今日も有難うございました。

|

« カノム・クロック・カイノックグラ(うずらの目玉焼き)/ Kanom Krok Khai Nok Krata/ Sunny side up of quail's egg | トップページ | 常夏のバンコクのスケート場/ Skating rink in Bangkok where everlasting summer »

グルメ・クッキング」カテゴリの記事

コメント

ココナツのカスタード!このアイデアいただきます。牛乳よりエキゾチックで良さそう。
塚本でした。

投稿: | 2014年10月19日 (日) 07時01分

こんにちは 塚本さん
ぜひココナッツミルクのカスタードクリーム試してみてください。
できれば、パンダンリーフの緑の色も付けてみてください。

投稿: Khaaw | 2014年10月19日 (日) 22時29分

Usually I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to try and do it! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite nice post.

投稿: UGG Classic Mini 5854 40 | 2014年11月10日 (月) 06時26分

コメントを書く



(ウェブ上には掲載しません)




トラックバック


この記事へのトラックバック一覧です: パートンコー タイの揚げパン/ Pha Tong Ko, Deep-fried dough stick:

« カノム・クロック・カイノックグラ(うずらの目玉焼き)/ Kanom Krok Khai Nok Krata/ Sunny side up of quail's egg | トップページ | 常夏のバンコクのスケート場/ Skating rink in Bangkok where everlasting summer »