« 大学の学食でランチ/ Lunch at food court in a University | トップページ | ラオスの松茸/ Matsutake mushroom produced in Laos »

2014年8月 1日 (金)

タイ式BBQビュフェ・ムーカタに挑戦 /Thai style BBQ buffet Mookata

20140727015_2


ムーカタはタイ語で直訳するとブタ鍋という意味なので、もともとはブタ肉が主体だったのだろうが、今は鶏肉、豚肉、牛肉など色んな肉をジンギスカン鍋のような独特の形の鍋で野菜と一緒に食べるのをムーカタと呼んでいて、BBQ方式の食べ放題の店が多いみたい。また、追加料金を払うとシーフードも食べ放題になる店も多いようで、今回食べに行ったペチャブリー通りに面したSDムーカタは基本の肉類の食べ放題が一人139バーツ、シーフードを追加すると一人239バーツだった。

20140727007

"Mookata" literally means "Pork Skillet" in Thai, so I think it could be originally pork was main meat but now we can enjoy chicken, beef as well as pork to be grilled on unique shape of skillet called Mookata skillet with vegetable boiled in it, and it seems majority of Mookata could be “all you can eat” BBQ buffet style. Also it seems many Mookata restaurant offer all you can eat for sea-food service if you can pay additional fares. In case of SD Mookara on Pechabri road that I visited this time offer THB 139 for basic course and THB 239 with sea-food service.

20140727005 20140727010

このムーカタ鍋の上の部分に肉類を乗せ、そこから出てくる肉汁とスープで野菜類は周りで煮て食べる。
You can grill meats on top of this Mookata skillet by boiling vegetable surrounding place with soup and meat juices from the top.

20140727006 20140727009

シーフードは網焼き。どちらも炭火で火力の調整ができないので、食べるペースを考えながら焼かないと、黒焦げになるので・・・
For the customers who eat sea food, a broil would be offered for grilling. These material are cooked by charcoal, so we need to consider volume of cooked ones otherwise you need to eat food of over heated foods.

20140727011_2

こちらが肉を選ぶコーナー、いろんな肉の種類が結構、豊富/ You can choose many kind of meat from this counter.


20140727012 20140727014

こちらが、シーフードコーナー。このコーナーは別料金の説明が。/ This is sea^ffod corner where causion for addtional fare is shown

20140727008 20140727016

今回は、夫婦二入で生ビールのタワー(3l)にも挑戦してみました。お店の人には少し苦笑されたけど、見事完飲。ただ、デザートまで楽しむことが出来ませんでした。次回は・・
When I tried to order to drink a 3l of “Tower of Beer” a waitresses of the restaurant was suspicious to drink whole, but.. Although we drunk all but, we could not to eat desert..

20140727013

サイドディッシュとデザートのコーナー、これも全部食べ放題。だけど今回は・・/ This is counter for side-dish and desert, but we can not eat all...

今日も最後までお読みいただき有難うございました。
にほんブログ村のアクセスランキング参加のバナーへのポチッともよろしくお願いいたします。
にほんブログ村 海外生活ブログ バンコク情報へ
にほんブログ村
皆さんの1日1回のポチッとでアクセス順位も上がります。

今日も有難うございました。


|

« 大学の学食でランチ/ Lunch at food court in a University | トップページ | ラオスの松茸/ Matsutake mushroom produced in Laos »

グルメ・クッキング」カテゴリの記事

コメント

塚本です。おはようございます。お店は冷房完備ですか?それとも3リットル完飲できるほど暑いのか?
野菜が煮る方式なのは焦げ付かなくて良いアイデアですね!

投稿: | 2014年8月 1日 (金) 05時43分

おはようございます。塚本さん
またも良い質問を有難うございます。記事に書きこもうと思って忘れていました。
店内は、肉や魚など料理の材料やサイドメニューが置かれているところだけ冷房が効いていて、食事を食べるテーブルのところは屋根だけの屋外になっています。
テーブル上に炭火のコンロが2つも置かれているので、結構暑いです。
なので、お客さんたちも日が暮れて少し涼しくなってから来る人が多いようですね。

投稿: Khaaw | 2014年8月 1日 (金) 08時10分

コメントを書く



(ウェブ上には掲載しません)




トラックバック


この記事へのトラックバック一覧です: タイ式BBQビュフェ・ムーカタに挑戦 /Thai style BBQ buffet Mookata:

« 大学の学食でランチ/ Lunch at food court in a University | トップページ | ラオスの松茸/ Matsutake mushroom produced in Laos »