フアヒンで週末/ weekend at Hua Hin
バンコクの西約200km車で約3時間半のフアヒンは王室の離宮もあり落ち着いた感じのビーチリゾート。バンコクの東160kmの有名なパタヤに比べるとずっとファミリー向き。朝早くにバンコクを出発すると昼前には到着できて桟橋のシーフードレストランで昼食を楽しめる。今日の昼は軽めに、エビの天ぷら(渡り蟹の天ぷらを頼んだら売り切れでエビに変更)(180バーツ)、カキの卵焼き(180バーツ)、シーフード焼きそば(180バーツ)を注文、値段は少々観光地価格だが、潮風に吹かれて食べるシーフードは格別。食後のデザートはヒルトンホテル前のマンゴー屋さん(名前はタイ語で書かれていて分からないが、ヒルトンホテル前のマンゴー屋さんで通じるぐらい有名)でカオニャオマムアン(マンゴーともち米のココナッツミルクかけ;80バーツ)を買って、ホテルで食べれば大満足。
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有難うございました。
Hua Hin, located about 200km west from Bangkok and have a detached palace, is a calm beach resort. It is contrast to famous Pataya resort, which is located 160km east from Bangkok and much calm and suitable to family vacation. You can arrive here before noon if you start early morning from Bangkok. Today we ordered deep fried shrimp (THB 180) for which I ordered instead of fried crab which was sold out, oyster soft omelet (THB 180), fried sea food yellow noodle (THB 180), I feel price is little bit expensive as for tourist price but taste is great in sea breeze.
For a desert, I took away a mango with sticky rice ,THB 80, from famous shop I don't know the name of shop but famous as in front of the Hilton hotel.
マンゴー屋さんの、見事な皮むきの動画はこちらで。You can see good skill of mango shop here.
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コメント
美味しそうだし、安いし、本当に羨ましいです。マンゴーに合わせるもち米って温かいの?
塚本
投稿: | 2013年10月14日 (月) 03時17分
塚本さん、こんばんは
日本の物価から比べると本当に安くて、美味しいものが一杯です。
もち米は、ほんのりと暖かく、香りもよくて、またマンゴーの良く合うんです。
ぜひ、タイに来て試してください。
Khaaw
投稿: Khaaw | 2013年10月14日 (月) 22時19分