巨大蝦蛄(シャコ)の姿寿司/Boiled gigantic mantis-shrimp on Sushi style
こちらの蝦蛄は日本とは比べものにならないほど巨大。こちらではガーリックフライにして食べることが多いが、ある日本料理屋で見かけたメニュー。i-Phoneと見比べて頂ければ大きさが分かると思う。約300バーツ(800円弱)で少々高いが、一度試してみる価値は十分あると思う。
A mantis-shrimp of here in Bangkok is remarkably big, much much bigger than Japanese one. You can enjoy it deep flied with garlic usually in Bangkok. I can find it at menu in Japanese restaurant. You can see size comparing my i-Phone. Price of THB 300 is not cheap but I can recommend you try to taste.
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コメント
生ですか?それとも蒸し?このくらい大きいと爪の肉も沢山ありそう。 塚本でした
投稿: | 2012年11月 7日 (水) 10時56分
これは、いわゆる湯引きでさっと湯がいた感じでしょうか?Khaaw
投稿: khaaw | 2012年11月 9日 (金) 15時01分
湯引きで食べられるってことはとても新鮮。美味しそう!塚本
投稿: | 2012年11月11日 (日) 18時27分